SERVICII
Soluții complete pentru clienții noștri
Cu o experiență de 20 de ani în spate, Geolink vă oferă o paletă largă de servicii în domeniul topografiei, geodeziei și urbanismului.
TOPOGRAFIE–CADASTRU
- Măsuratori topografice de precizie înaltă;
2.Ridicări topografice de detaliu planimetrice și altimetrice;
3. Trasări în execuția proiectelor de construcții civile, industriale și a altor obiective de investiții în infrastructură și edilitare (căi de comunicații: rutiere, cale ferată, alimentări cu apă, gaz, canalizare, etc);
4. Urmărire a deplasărilor orizontale și verticale ale construcțiilor existente;
5. Determinarea – calculul volumelor de materiale din depozite de agregate, balastiere, cariere de exploatare etc;
6. Întocmire de profile transversale, longitudinale lucrări specifice rețele edilitare-drumuri, căi ferate;
7. Realizare de planuri de sițuatie cotate, curbe de nivel;
8. Servicii și consultanță tehnică de specialitate pentru lucrări de santier;
9. Documentații tehnice cadastrale pentru:
- Intabulare imobile, dezlipire/alipire parcele de teren, apartamentări imobile construcții, scoatere din circuitul agricol, schimbare categorie de folosință, identificari numere cadastrale/topografice, trasări imobile intravilan/extravilan;
- Planuri parcelare punere în posesie;
- Consultanță tehnică de specialitate.
PROIECTARE. URBANISM. SISTEMATIZARE
- Plan Urbanistic General [P.U.G.];
2.Plan Urbanistic Zonal [P.U.Z.];
3. Plan Urbanistic de Detaliu [P.U.D.];
4. Plan de Amenajare a Teritoriului [P.A.T.];
5. Proiectare infrastructuri rutiere (drumuri, poduri, căi ferate, platforme);
6. Proiectare amenajări edilitare (alimentare cu apă, canalizare);
7. Proiecte de reabilitare termică a construcțiilor;
8. Proiecte de construcții, restaurare, consolidare construcții, monumente;
Proiectarea de drumuri și autostrăzi în cadrul GEOLINK SRL se face prin eforturile continue și prin profesionalismul mai multor echipe de lucru:
– proiectare drumuri și autostrăzi;
– proiectare consolidări terasamente/infrastructure;
– devize tehnice;
– asistență tehnică de șantier.
Proiectele sunt realizate printr-un proces integrat, care are la bază mai multe aplicații software de ultimă generație, coordonarea și controlul fazelor de proiectare fiind asigurate de un management la nivel ridicat.
Acordăm atenție deosebită colaborării strânse cu autoritățile publice locale, agențiile și instituțiile implicate la obținerea actelor de reglementare necesare, acesta fiind un alt element important în prestarea serviciilor noastre de proiectare.
GIS este acronimul provenit de la Geographic Information System (Sistem Informațional Geografic – uneori tradus în forma SIG în limba română). Acest sistem e utilizat pentru a crea, stoca, a analiza și prelucra informații distribuite spațial printr-un proces computerizat. Tehnologia GIS poate fi utilizată în diverse domenii științifice cum ar fi: managementul resurselor, studii de impact asupra mediului, cartografie, planificarea rutelor. (Sursa: Wikipedia)
Urbanismul este activitatea operațională, integratoare, normativă care are ca principal scop stimularea evoluției complexe a localităților, prin realizarea strategiilor de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung, care urmărește stabilirea direcțiilor dezvoltării spațiale a localităților urbane și rurale, în acord cu potențialul acestora și cu aspirațiile locuitorilor și care cuprinde toate localitățile țării, organizate în rețea, pe baza ierarhizării și distribuției echilibrate ale acestora în teritoriu; aplicarea obiectivelor are în vedere întreg teritoriul administrativ al orașelor și comunelor sau zone din acestea. (Sursa: Wikipedia)
Topografia este o ramură a științelor măsurătorilor terestre care se ocupă cu efectuarea de măsurători asupra unor suprafețe de teren, unități cadastrale, forme de relief ori a altor elemente, cu studiul metodelor de măsurat, precum și cu analiza instrumentarului și aparaturii necesare desfășurării activităților. Rezultatele măsurătorilor topografice se concretizează în întocmirea hărților, planurilor topografice, la diferite scări de proporție, precum și ale profilelor ori tabelelor cu date masurate. (Sursa: Wikipedia)
Geodezia este o ramură a matematicii aplicate și a științelor pământului care stabilește prin observații și măsurători poziția exactă a punctelor, figurilor și ariilor unor porțiuni mari din suprafața terestră, identifică forma și dimensiunile Pământului și variațiile gravitației terestre în spațiul tridimensional și în timp. (Sursa: Wikipedia)
GEODEZIE
1. Rețele geodezice de indesire, rețele de sprijin;
2. Rețele geodezice de nivelment;
3. Determinări de puncte prin metode GPS de înaltă precizie.
SISTEME INFORMATICE GEOGRAFICE
Analizare, proiectare, creare, implementare, exploatare, intreținere baze de date relaționale asociate GIS. Analiza sau cunoașterea unor procese, relații sau activități se face în conformitate cu proprietățile acestora și presupune utilizarea unor instrumente informatice specifice:
– structuri de date atribut și spațiale;
– relații specifice bazelor de date convenționale;
– relații spațiale;
GIS (sisteme informatice geografice) reprezintă termenul informatic ce desemnează un ansamblu software, hardware, echipamente mobile și resurse umane angrenate în administrarea și analiza datelor, actualizarea acestora și utilizarea lor.